Специализираната полицейска операция за спазване на правилата за движение бе проведена

...
Специализираната полицейска операция за спазване на правилата за движение бе проведена
Коментари Харесай

230 пътни нарушения само за 3 ч.

Специализираната полицейска операция за съблюдаване на разпоредбите за придвижване бе извършена през вчерашния ден на територията на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В нея участваха чиновници от секторите „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “ и сътрудниците им от всички районни ръководства. За времето от 8 ч. до 11 ч. е прибавен т.нар „ линеен метод “, при който са тествани общо 468 автомобила и 505 водачи и пасажери.

Констатирани са 230 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които са формирани 57 акта и издадени 117 санкции с фиш. 41 са глобите за погрешно придвижване и неспазване на пътни знаци и маркировка.

Следват тези за неизползване на предпазен колан или защитна каска – 25, и  неправомерна приложимост на мобилен телефон по време на придвижване  – 10. По 6 са записаните случаи на механически неизправни коли и такива без застраховка „ Гражданска отговорност “.

По време на спецакцията, към 9.20 ч.,  патрулен автомобил на районното ръководство в Асеновград засякъл „ БМВ “ да минава с увеличаване на скоростта и  демонстративно въртене на гуми по ул. „ Васил Левски “, създавайки действителна заплаха за останалите участници в придвижването.

След бързата реакция на униформените колата е изведена от транспортния поток и спряна за инспекция. Водачът й, на 30 години, е арестуван за едно денонощие. Започнато е бързо произвеждане по член 325, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР